VERSTOPPERTJE SPELEN

Komische Kunstwerke / Osterüberraschung

Een vreemde bedoening dit jaar, dat op til zijnde paasfeest. Zeker wat eieren rapen betreft bij oma & opa. In ieder geval, zulk een wanstaltig corona-ei zou je toch niet willen aantreffen in hun tuin, ook al was het van de allerlekkerste chocolade gemaakt. Dus  gauw een diep gat in de grond graven en weg ermee.

11akal

Ook de paashaas begrijpt er niets van. Er kwamen hem onheilspellende geruchten ter lange oren. Gelukkig weet de kat precies wat er gaande is: “Dat komt door de wet noli-me-tangere, en dat wil zeggen raak-me-niet-aan.”

d2efd02bd6a73239fb01cb4dcf2c56e4

-“Dus nu hebben ze allemaal ‘huidhonger’ sinds die wet van kracht is. En wat ze daar voor nodig hebben, dat heb jij niet in huis, vrees ik. Het gewoel van hun hongerige handen maakt mijn vacht ondertussen zo vettig als wat. Wees dus maar blij dat je voorlopig uit hun buurt kan blijven. Weet je wat, ik zal die vieze teek naast je rechteroog meteen even weghalen. Voilà, ’t is al gebeurd. Kom, Paashaas, wij gaan ook verstoppertje spelen: blijft in uw hol en piept niet!”